Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Forse korting op obligatie Estée Lauder 2,375% 2029

De korting op de obligatielening met een restduur van zeven jaar van de Amerikaanse cosmeticagigant blijft maar oplopen op de secundaire markt. Hierdoor wordt het rendement van deze lening in coupures van 2.000 dollar over 4% getild.

Om de obligatie met een coupon van 2,375% en een looptijd tot 1 december 2029 binnen te halen moet u 88% van de nominale waarde neertellen. De meest recente prijs bedraagt 88,33%, wat een rendement oplevert van 4,22% voor deze titel die een "A+" rating heeft (investment grade) bij Standard & Poor's.

Opgelopen intresten

Goed om weten: het aantal dagen met opgelopen intresten die u bij een eventuele aankoop moet betalen is beperkt tot een twintigtal. De coupon van 2,375% wordt namelijk halfjaarlijks uitgekeerd op 1 juni en 1 december. Die laatste uitkering gebeurde dus begin juni. De volgende is voorzien voor december. 

Hoewel voor de in België residerende belegger een deel van het rendement belastingvrij is, is het huidige prijsniveau ook wel een weerspiegeling van het feit dat er een zekere voorzichtigheid heerst op de markt ten opzichte van Estée Lauder. Een mogelijke verklaring hiervoor zijn de gestegen rentetarieven in de VS, maar ook de publicatie van de kwartaalresultaten (begin mei) speelden een rol. Die vielen immers maar een koel onthaal te beurt van de analisten. 

Voorzichtige prognoses

De markt reageerde ontgoocheld op de omzet van de parfumfabrikant. Van januari tot maart bedroeg die 4,25 miljard dollar, wat lager lag dan de door de FactSet-consensus verwachte 4,32 miljard. Ook de prognoses van Estée Lauder ontgoochelden: voor het fiscaal boekjaar 2022 (de twaalf maanden werden eind juni afgesloten) verwacht de groep, die op Wall Street een beurswaarde van 88,2 miljard dollar kan voorleggen, een winst per aandeel van 6,54 tot 6,70 dollar. De consensus ging uit van 7,44 dollar en in het boekjaar 2021 werd zelfs 7,79 dollar behaald. 

Ondanks die cijfers was het management van Estée Lauder toch optimistisch. "In het boekjaar 2022 verwachten wij een recordjaar, terwijl we toch tijdelijk af te rekenen kregen met heel wat tegenwind door covid-19, wat onze vooruitzichten voor het vierde kwartaal negatief beïnvloedde", liet president en CEO Fabrizio Freda begin mei optekenen. "We zijn ervan overtuigd dat zodra de covidperikelen in China opnieuw afnemen onze activiteiten daar terug zullen opleven en zelfs nog een versnelling hoger zullen schakelen", voegde hij eraan toe. 

Omzet van meer dan 16 miljard dollar

Het concern is in meer dan 150 landen actief, telt meer dan 60.000 medewerkers en verkoopt meer dan 25 prestigemerken (waaronder Clinique, M.A.C en Estée Lauder) via zijn 1.600 vestigingen. The Estee Lauder Companies (Estée Lauder) zijn gespecialiseerd in de productie en de commercialisering van huidverzorgingsproducten, maquillage, parfums en haarproducten. Qua resultaten vertaalt zich dat in een omzet van 16,22 miljard dollar en een nettowinst van 2,9 miljard, wat we kunnen opmaken uit de laatste jaarcijfers.