Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Apple: een obligatie met een ‘triple A’ rating en een jaarrendement van meer dan 3%

Ondanks de vooruitgang van de voorbije dagen (zie grafiek) blijft de obligatie Apple met een restduur van vijf jaar beschikbaar onder pari op de secundaire markt. Sommige beleggers lijken te gokken op goed nieuws wanneer de resultaten op donderdag 28 juli bekendgemaakt worden.

Momenteel kunt u de obligatie in kwestie aanschaffen aan 98,12% van de nominale waarde. Beleggers ontvangen dus een rendement van 3,30% op basis van een looptijd tot 12 september 2027 en een coupon van 2,9%.

Een student met zeer goede punten

De lening in coupures van 2.000 dollar (+/- 1.976 euro) is een van de titels met de beste rating in de investment-gradecategorie, waar dus de kwaliteitsemittenten deel van uitmaken.

De uitvinder van de iPhone heeft namelijk een “AA+” rating bij Standard & Poor’s. Moody’s geeft een “Aaa” rating, de best mogelijke. In de ogen van die kredietbeoordelaar is Apple dus een emittent van hoge kwaliteit. De firma met het appel-logo heeft die rating sinds 21 december.

"Zeer solide commercieel profiel"

“De verhoging van de Apple-rating naar “Aaa” (ervoor was dat “Aa1”, nvdr) is een weerspiegeling van de exceptionele liquiditeit van het bedrijf, de solide winst – die volgens ons in de loop van de twee à drie volgende jaren zal blijven stijgen – en het zeer solide commerciële profiel”, liet Raj Joshi, analist bij Moody’s, weten in een nota. “Het ecosysteem van producten en diensten van Apple biedt een versterkte zichtbaarheid van de inkomsten in de loop der tijd, ondanks een bepaalde volatiliteit die inherent is aan de introductiecyclus van nieuwe producten”, preciseerde hij.

Over Apple

Apple werd op 1 april 1976 opgericht in de garage van het ouderlijk huis van Steve Jobs in Los Altos in Californië. Vandaag is het een multinational die volgens de laatste cijfers een jaaromzet van 365,82 miljard dollar (+/- 361,36 miljard euro) boekt.

De groep, die goed is voor een beurswaarde van 2.480 miljard dollar (+/- 2.450 miljard euro), creëerde in 1984 met de introductie van de Macintosh een ware revolutie op het gebied van pc-technologie. Nu is het wereldleider met innovaties zoals de iPhone, de iPad, de Mac, de Apple Watch en Apple TV. Via de vijf softwareplatformen van Apple (iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS) kunnen gebruikers met alle Apple-apparaten en -diensten werken, zoals de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud.