Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Spectaculaire sprong voorwaarts voor de obligatie La Financière Atalian 5,125% 2025

De obligaties van La Financière Atalian SA zijn de afgelopen uren spectaculair gestegen op de secundaire markt, na een persbericht van het bedrijf gespecialiseerd in facility management (uitbestede diensten aan bedrijven).

6% rendement

Zo is er de obligatie La Financière Atalian SA met een resterende looptijd van nog drie jaar, verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro. De koers van deze lening is gestegen van ongeveer 74% van de nominale waarde eind juli, wat het laagste niveau was in een jaar, tot opnieuw 97%. Als gevolg hiervan daalde het rendement op deze obligatie met een coupon van 5,125% en een looptijd tot 15 mei 2025 tot in de buurt van 6%. De obligatie heeft een rating "Caa1" bij Moody's en "B" bij Standard & Poor's.

Overnamebod

De beleggers reageerden op  het persbericht van 28 juli van Atalian Holding Development & Strategy, de meerderheidsaandeelhouder van La Financière Atalian (Atalian), en een aantal minderheidsaandeelhouders. Zij meldden een bod te hebben ontvangen van de particuliere investeringsmaatschappij CD&R voor de volledige overname van Atalian.

De obligatiehouders zijn rechtstreeks betrokken, aangezien Atalian in het persbericht aankondigt dat het van plan is, na voltooiing van de overname, de senior obligaties die vervallen in 2024 en 2025 volledig af te lossen in overeenstemming met de bepalingen voor vervroegde aflossing van de uitstaande obligaties.

De operatie, die onderworpen blijft aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten, zou tegen eind 2022 afgerond moeten zijn.

Eén van de marktleiders in zijn sector

Atalian, opgericht in 1947 en gevestigd in Frankrijk, omschrijft zichzelf als een leider in uitbestede zakelijke diensten. Actief in 35 landen op 4 continenten, heeft het meer dan 123.000 medewerkers en 32.000 klanten in zowel de private als de publieke sector. Haar diensten omvatten kuisen, veiligheid, onderhoud en energiebeheer, receptie en catering.

Op basis van de laatst beschikbare jaargegevens leren we dat Atalian in 2022 een omzet van 2,95 miljard euro realiseerde tegenover 2,8 miljard in 2021. De laatste halfjaarresultaten zijn beschikbaar via deze URL-link.