Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Dit zijn de nieuwe obligaties die worden verwacht

Oblis onthult u eens te meer enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

META PLATFORMS - Het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp kondigde op 4 augustus de lancering van een obligatie aan en dat is een primeur voor dit tot dusver schuldenvrij bedrijf. De operatie is omvangrijk aangezien Meta voornemens is $10 miljard aan nieuwe obligaties op te halen, gespreid over vier emissies met looptijden variërend van 5 tot 40 jaar. Details zullen de komende uren bekendgemaakt worden, maar volgens Bloomberg zou de vraag naar de leningen van Meta Platforms meer dan $ 30 miljard bedragen. Meta is van plan de netto-opbrengst van het aanbod te gebruiken voor het terugkopen van aandelen, overnames en  nieuwe investeringen. Dit tegen de achtergrond van de dure investeringen die in de metaverse noodzakelijk zijn.

COVESTRO - Nog een kandidaat voor de primaire markt is Covestro, het Duitse chemiebedrijf gespecialiseerd in materiaalkunde. Het zullen ongetwijfeld "groene" obligaties ("Greenbonds") zijn, aangezien het bedrijf uit Leverkusen onlangs een ad-hoc financieringskader heeft opgezet om schuld uit te geven die aan duurzame criteria voldoet, merkt Bloomberg op.

GRIEKENLAND - Volgens een bericht op Bloomberg kunnen ook "groene" obligaties in beeld komen voor Griekenland. Afgelopen december gaf het Griekse bureau voor schuldbeheer te kennen voornemens te zijn om in de tweede helft van 2022 een inaugurele "groene” obligatie uit te geven. Athene keerde in 2017 terug op de schuldmarkt, na een lange afwezigheid als gevolg van een langdurige financiële crisis.

FEDRIGONI - Het Italiaanse bedrijf dat gespecialiseerd is in de creatie en productie van hoogwaardig papier zou volgens Bloomberg naar de obligatiemarkt komen. De operatie zou de aankoop van een belang in het bedrijf door het investeringsfonds BC Partners financieren. De operatie moet eind 2022 zijn afgerond. De bestaande senior obligaties zullen dan worden geherfinancierd, zo stelt Fedrigoni in een persbericht.

UBISOFT – Van dit bedrijf gespecialiseerd in videogames wordt verwacht dat het naar de markt zal komen met een obligatie (looptijd van vier jaar en een omvang van maximaal 500 miljoen euro).Het doel van de operatie is duidelijk. De herfinanciering van een bestaande schuld van 500 miljoen euro die vervalt op 30 januari 2023 en die een coupon draagt van 1,289%. Ubisoft had eind juni ook een bod gedaan om deze obligatie terug te kopen. Deze operatie is inmiddels opgeschort, dit wegens de marktomstandigheden. Ubisoft is ook in het vizier van Tencent, de Chinese videogamegigant die zijn belang in het bedrijf wil optrekken, waardoor het aandeel Ubisoft op de beurs een flinke sprong voorwaarts maakte.

Kijk de komende dagen regelmatig op Oblis voor meer informatie over deze nieuwe obligaties.