Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Een coupon van 3,5% voor de obligatie Meta Platforms met looptijd van 5 jaar

Oblis kondigde het een paar dagen geleden al aan: Meta Platforms, het bedrijf achter de sociale netwerken Facebook, Instagram en WhatsApp, was van plan de eerste obligaties in zijn geschiedenis uit te geven. Hieronder vindt u de details van deze operatie.

Concreet haalde Meta Platforms het equivalent van 10 miljard dollar (+/- 9,75 miljard euro) op. Dit bedrag is gespreid over vier tranches waarvan de looptijden variëren tussen 5 en 40 jaar, met coupons variërend van 3,50% tot 4,65%. Deze obligaties, verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar, zijn nu genoteerd op de secundaire markt.

 

Emittent Coupon Looptijd Coupure Omvang (in USD)
Meta Platforms Inc. 3,50% 15/08/2027 2.000 2,75 miljard 
Meta Platforms Inc. 3,85% 15/08/2032 2.000 3,00 miljard
Meta Platforms Inc. 4,45% 15/08/2052 2.000 2,75 miljard
Meta Platforms Inc. 4,65% 15/08/2062 2.000 1,50 miljard

Rendement van 3,73%

De vijfjarige obligatie van Meta Platforms Inc kan worden gekocht tegen 98,95% van de nominale waarde op de secundaire markt.De belegger geniet van een rendement van 3,73% op basis van een looptijd tot 15 augustus 2027 en coupon van 3,5%. Deze coupon wordt op halfjaarlijkse basis betaald (15 augustus en 15 februari)  met een eerste betaling in februari 2023.

De lening van Meta Platforms Inc wordt goed beoordeeld door de ratinghuizen, getuige het feit dat Standard & Poor's ze een "AA-" -rating geeft in de categorie "Investment Grade".

Aandeleninkoop, investeringen, metaverse...

In totaal heeft Meta Plaforms 10 miljard dollar aan vers geld opgehaald. Dat geld zal worden gebruikt om programma’s voor de inkoop van eigen aandelen te financieren en om de investeringen te ondersteunen die nodig zijn om de activiteiten te reorganiseren.  De opbrengst van de emissie moet het moederbedrijf van Facebook ook in staat stellen om zijn dure investeringen in het metaverse te financieren, deze toekomstige versie van het internet die bestaat uit een parallelle en meeslepende driedimensionale digitale wereld.

De eerste schulden in de geschiedenis van het bedrijf

Tot nu toe heeft Meta Plaforms, een van de reuzen van het wereldwijde web en het internet naast Alphabet (Google), Amazon of Microsoft, geen schulden op de balans, dit in tegenstelling tot andere grote spelers in de technologiesector.

De transactie werd aangekondigd een paar dagen nadat de Californische groep resultaten publiceerde die vooral opvielen vanwege de eerste daling in de geschiedenis van de omzet op kwartaalbasis. Bovendien lag een outlook voor het lopende kwartaal onder de ramingen van Wall Street.

Dit was echter onvoldoende om Moody's in paniek te brengen. Het ratinghuis wees nogmaals op de positie van het bedrijf als wereldleider wat betreft de Meta Plaforms merken op sociale netwerken. Een positie die wordt ondersteund door een familie van 2,88 miljard mensen die dagelijks actief zijn over de hele wereld. De liquiditeiten van het bedrijf zijn erg belangrijk, zo merkte het ratingbureau nog op.

Meta Platforms, waarvan de aandelen genoteerd zijn op Wall Street, vertegenwoordigt een marktkapitalisatie van 453 miljard dollar (+/- 442 miljard euro), voor een omzet van 118 miljard  dollar (+/- 115 miljard euro) in 2021, dit volgens de laatste beschikbare jaargegevens.