Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Apple of een rendement van 4% voor de obligatie die loopt tot 2025

De obligatiemarkt herwint beetje bij beetje zijn aantrekkelijk karakter en wordt opnieuw een echt alternatief voor aandelen. Dit op een moment dat de beurzen met flinke tegenwind worden geconfronteerd. Het feit dat een obligatie als die van Apple, met een looptijd van minder dan drie jaar, een rendement van 4% op jaarbasis biedt, vormt hiervan het bewijs.

In combinatie met de sterke stijging van de dollarkoers hebben de beleggers nu een aanvaardbaar alternatief en kunnen ze hun spaargeld investeren in een minder risicovolle belegging, vanwege de terugbetalingsgarantie die obligaties bieden met een rendement dat alleszins de moeite waard is.

Apple biedt voldoende garanties dat de beleggers hun geld terugkrijgen, dit tegen de achtergrond van de "AA+"-rating bij Standard & Poor's. Die rating is slechts één streepje verwijderd van de allerbeste triple A rating.

Daarnaast heeft de iPhone-fabrikant een liquiditeitsbuffer van zo'n 200 miljard dollar, genoeg om zijn schulden zonder al te veel zorgen te kunnen afbetalen...

Onder de vele obligaties die zijn uitgegeven door Apple, dat zojuist zijn nieuwe iPhone heeft gepresenteerd, hebben we de lening uitgekozen met een looptijd van iets meer dan twee jaar.

Met een looptijd tot 9 februari 2025 biedt deze obligatie een jaarlijks rendement van 4%, op basis van een prijs onder pari van 96,60%.

We herinneren eraan dat, als de obligatie onder pari verhandeld wordt,  dit een belastingvoordeel oplevert omdat het rendement deels belastingvrij kan worden opgestreken.

Bovendien is de obligatie verkrijgbaar in coupures van $ 2.000, wat maakt dat ze ook voor kleine beleggers toegankelijk is. 

Met deze obligatie diversifieert de belegger zijn spaargeld bovendien in een valuta die bijzonder gewild is in deze tijden van grote onzekerheid.

De Fed pakt de inflatie agressief aan

Zoals we bij Oblis al meermaals hebben opgemerkt, vloeit de stijging van rendementen van obligaties in dollar voort uit de agressieve monetaire verkrapping die de Amerikaanse Centrale Bank de afgelopen maanden heeft doorgevoerd.

De dinsdag vrijgegeven inflatiecijfers, die in augustus hoger dan verwachte prijsstijgingen in de Verenigde Staten te zien gaven, pleiten in ieder geval voor verdere forse verhoging van haar basisrente door de Fed tijdens haar volgende vergadering op 20 en 21 september.

De markt verwacht een stijging van die basisrente met 75 basispunten, waardoor ze in een range van 3 tot 3,25% zou worden gebracht.