Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Rendement obligatie Keurig Dr Pepper op 7 jaar flirt met 5%-grens

De obligatie met een restduur van 7 jaar van frisdrankenproducent Keurig Dr Pepper wordt op de secundaire markt verhandeld aan minder dan 95% van de nominale waarde. De in april uitgegeven obligatie noteert dus onder de emissieprijs (99,81%) en ziet zo het rendement richting 5% oplopen.

De algemene stijging van de rentes en de daaraan gekoppelde daling van de prijs van obligaties op de secundaire markt (prijs en rendement evolueren in tegengestelde richting) verklaren het rendementsniveau van de obligatie in kwestie.

De recentste prijzen op de secundaire markt liggen meer bepaald rond 94,5% van de nominale waarde, wat het rendement naar 5,02% tilt voor deze obligatie met een looptijd tot 15 april 2029 en een coupon van 3,95%. De rating van de lening in coupures van 2.000 dollar (+/- 2.002 euro) werd door Standard & Poor's afgeklokt op "BBB" in de investment-gradecategorie.

Canada Dry, Schweppes, 7 Up

Het in de VS gevestigde Keurig Dr Pepper (KDP) is in Noord-Amerika een toonaangevend frisdrankenbedrijf dat volgens de laatste jaarcijfers een omzet van 12,7 miljard dollar (+/- 12,71 miljard euro) boekte.

KDP heeft met zijn ongeveer 27.000 werknemers een leiderspositie in de sectoren van frisdrank, koffie, speciale thee, water en vruchtensappen. Het verkoopt tevens een koffiebereidingssysteem voor individuele porties waarmee het de nummer 1 van de VS en Canada is. De portefeuille met meer dan 125 merken in volle eigendom, onder licentie of via partnerships is ontworpen om in te spelen op elke behoefte van de consument, op elk moment van de dag. Enkele van die iconische merken zijn Canada Dry, Schweppes en 7 Up.

Onder de aandeelhouders vinden we JAB Holdings Company, een van de grootste participatiemaatschappijen van Europa die de belangen van de familie Reimann beheert. Daarnaast is er onder andere ook de Amerikaanse voedingsmultinational Mondelez, dat actief is in snoepgoed en chocolade.

Prognoses verhoogd, inflatie gecompenseerd

Eind juli publiceerde de groep heel solide kwartaalresultaten wat Keurig Dr Pepper meteen zijn resultaatprognoses voor het ganse jaar deed verhogen. De groep verduidelijkte dat hij zich met succes heeft hersteld van de bevoorradingsproblemen en dat er prijsverhogingen zijn doorgevoerd om de inflatie te compenseren. "We blijven ervan overtuigd dat we met ons "all weather" commercieel model onze beloften zullen blijven nakomen in deze huidige volatiele macro-economische situatie", klopte CEO Bob Gamgort zich op de borst.

Als bewijs van het vertrouwen in een verder positief verloop van hun zakelijke bezigheden heeft de onderneming, die op Wall Street kan uitpakken met een beurswaarde van ongeveer 53,4 miljard dollar (+/- 53,44 miljard euro), op 14 september aangekondigd het jaarlijks dividend op te trekken.