Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

ARCELORMITTAL - De staalgroep heeft meerdere bankinstellingen een mandaat gegeven voor de uitgifte van een lening op vier jaar. Het bedrag zou tussen 500 miljoen en een miljard euro liggen. ArcelorMittal is een vaste klant op schuldenmarkt en heeft bij Moody's een "Baa3" rating en bij Standard & Poor's een "BBB-" rating, telkens in de investment-gradecategorie. De outlook van de twee ratings is "stabiel".

MEDTRONIC - Ook medisch techbedrijf Medtronic heeft verschillende banken een mandaat gegeven voor een operatie op de obligatiemarkt. Volgens de beschikbare info zou het om de emissie van vier nieuwe obligaties gaan, met looptijden van 3, 6, 9 en 12 jaar. De volgende dagen staan er gesprekken met beleggers (roadshows) op het programma.

COCA-COLA HBC - De bottelaar van frisdrankengroep Coca-Cola wordt op de obligatiemarkt verwacht met een lening tot in 2025 (3 jaar). Het bedrag zou niet boven de 500 miljoen euro uitkomen. Coca-Cola Hellenic Bottling Company (Coca-Cola HBC) is een strategische partner van Coca-Cola die de producten van de groep bottelt en verdeelt naar 29 afzetmarkten.

SIMON PROPERTY GROUP - De Amerikaanse specialist in de aankoop, de ontwikkeling en het beheer van commercieel vastgoed in de VS wil schuldpapier ophalen in euro. De recentste informatie heeft het over twee leningen met een looptijd van 8 jaar en 12 jaar. Het totale bedrag van de operatie wordt tussen een en twee miljard euro verwacht.

AMPRION - Dit is een van de vier distributienetbeheerders voor elektriciteit in Duitsland. Het bedrijf wordt op de primaire markt verwacht met twee nieuwe obligaties: een op vijf jaar en een op 10 jaar. Voor elke lijn wordt er op een bedrag tussen 500 miljoen en een miljard euro gemikt. De leningen zouden het statuut van groene obligaties krijgen en Amprion heeft een "Baa1" rating bij Moody's (investment-gradecategorie).

De volgende dagen kunt u bij Oblis terecht voor meer informatie over deze nieuwe obligaties.