Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Booking: een coupon van 4% voor de nieuwe obligatie in euro

Booking Holding, de wereldleider in online reserveringen, heeft zojuist een obligatie uitgegeven met een looptijd van 4 jaar en met een vaste coupon van 4%. Deze emittent heeft een vrij solide kwaliteitsrating bij Standard & Poor's

De obligatie in kwestie, waarnaar in onze selectie wordt verwezen, wordt momenteel boven pari verhandeld en is verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro.

Zoals vermeld in de inleiding is de kwaliteit van de handtekening van de touroperator behoorlijk solide, zoals blijkt uit de "A-" rating in de categorie "Investment Grade" bij Standard & Poor's.

Beter tijden na de pandemie

Net als andere collega's in deze sector, denken we daarbij op eerste plaats aan Expedia, heeft Booking de afgelopen jaren moeilijke tijden doorgemaakt tegen de achtergrond van de pandemie en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen.

Na een omzetdaling van 61% in 2020, keerde de wereldwijde reisgigant in 2021 terug naar groei met een omzet van 11 miljard dollar en met een nettowinst van 1,2 miljard dollar tegenover slechts 52 miljoen een jaar eerder.

Dit jaar zal het online reisbedrijf naar verwachting verder herstellen tot het niveau van vóór de gezondheidscrisis van 2019, toen de omzet piekte op meer dan 15 miljard dollar.

Enkele dagen geleden publiceerde de groep resultaten die in het derde kwartaal boven verwachting lagen. Booking meldde een stijging van de winst met 29% op jaarbasis op een omzet van $ 6,1 miljard in het derde kwartaal. De consensus lag op 5,9 miljard dollar.

Ook de boekingen op de verschillende platformen van de groep stegen met 36% tot 32,1 miljard dollar, tegenover 30,6 miljard door de analisten verwacht.

Booking Holding liet daarbij de beste operationele winst in zijn geschiedenis optekenen (EBTIDA).

"We zagen gedurende het kwartaal een duidelijk verbeterde trend wat betreft overnachtingen en ook de groei voor accommodatie bleef sterk", aldus Glenn Fogel, Managing Director van Booking Holdings.

Ondanks de economische onzekerheden rond een wereldwijde economische vertraging, put Glenn Fogel moed uit de lichte verbetering van de groei van overnachtingen in oktober en het hogere niveau van boekingen voor het begin van 2023.

Na de publicatie van de resultaten bevestigde Bank of America haar koopaanbeveling voor het aandeel Booking, waarbij de analisten van de bank opmerkten dat de versnelling van de vraag in oktober voor enig vertrouwen voor volgend jaar zorgt.

Priceline, Agoda, Kayak, Rentalcars, OpenTable…

Naast het gelijknamige merk bezit en exploiteert Booking verschillende andere sites over reizen en zoekmachines voor reiskosten.

Hierbij denken we aan Priceline.com (goedkoper reizen), Agoda.com (reizen in Azië), Kayak.com (prijsvergelijking), Rentalcars.com (autoverhuur) of OpenTable (online restaurantreserveringen).

In totaal exploiteert de groep websites in meer dan 40 talen en in meer dan 230 landen. Op de site vindt de bezoeker meer dan 28 miljoen referenties naar hotels, appartementen of andere unieke verblijfplaatsen.

Het Amerikaanse bedrijf gevestigd in Connecticut in de Verenigde Staten bedient zowel grote groepen als individuen.