Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Meer details over de nieuwe dollarobligaties van Oracle

Oracle, een belangrijke speler in de IT-dienstensector, heeft zopas 7 miljard dollar opgehaald op de primaire markt. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar zijn deze obligaties ook toegankelijk voor kleine beleggers. De nieuwkomers hebben een BBB-rating bij Standard & Poor's.

Het bedrijf uit Texas, dat bedrijven oplossingen biedt om hen te ondersteunen in hun klantenrelaties, heeft onder andere en obligatie uitgegeven die loopt tot 2029.

Op basis van de eerste indicatieve koers op de secundaire markt en een coupon van 6,15% bedraagt het jaarlijkse rendement 6,2%.

De langste obligatie is 30 jaar is en biedt een premie in vergelijking met de Amerikaanse staatsobligatie met dezelfde looptijd van 255 basispunten. Dat is minder dan de 310 basispunten die bij het eerste bericht van de emissie werd aangekondigd, zo meldt Bloomberg. Het is ook een teken van de grote interesse van de beleggers in de obligaties van Oracle.

Emittent Coupon Looptijd Coupure Bedrag (in dollar)
Oracle Corp 5,80% 10/11/2025 2.000 dollar 1 milljard
Oracle Corp 6,15% 09/11/2029 2.000 dollar 1,25 milljard
Oracle Corp 6,25% 09/11/2032 2.000 dollar 2,25 miljard
Oracle Corp 6,90% 09/11/2052 2.000 dollar 2,5 miljard

Herfinancieringsoperatie

Het bedrijf, een concurrent van het Duitse SAP en van zijn landgenoten Microsoft en Salesforce, zal de opbrengst van de uitgifte gebruiken om de overname van Cerner, leverancier van medische dossiersystemen, te herfinancieren. Dit bedrijf werd afgelopen december voor meer dan 28 miljard dollar overgenomen.

Doel van de operatie is de technologiegigant in staat stellen zijn klantenbestand in de zorgsector uit te breiden en bovendien de cloudcomputing- en databaseactiviteiten te versterken.

Als gevolg van de overname van Cerner werd de kredietrating van Oracle bij Standard & Poor's verlaagd van "A" naar "BBB".

Baylor Lancaster-Samuel, vice-president vastrentende waarden bij Amerant Investments, wijst erop dat Oracle onoplettend is te werk gegaan bij het handhaven van zijn kredietwaardigheidsprofiel. Met een downgrading tot gevolg. 

Oracle heeft deze week maandag samen met 14 andere bedrijven (onder andere Qualcomm) zijn bijdrage geleverd aan de drukste dag sinds september op het gebied van de uitgifte van kwalitatief hoogstaande schulden.

Emittenten profiteerden van een stille periode op de obligatiemarkt en een lichte versoepeling van de dollarkoers om nieuwe obligaties te plaatsen.

In de afgelopen maanden heeft de markt verschillende periodes van hogere volatiliteit gezien vanwege de agressieve renteverhoging van de Fed. Daardoor is de rente in de VS op 10 jaar gestegen van 1,75 % aan het begin van het jaar tot een piek op 4,30% vorige week.

Oracle sloot het eerste kwartaal (juni tot augustus) van het boekjaar 2022-2023 af met een omzetstijging van 18% tot 11,4 miljard dollar (23% tegen constante wisselkoersen).

Cerner droeg 1,4 miljard dollar aan de omzet bij. Het kwartaal werd afgesloten met een nettowinst van 1,54 miljard dollar, tegen 2,4 miljard een jaar eerder.