Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

WDP - Zal immobiliëngroep WDP de beleggers aanspreken op de obligatiemarkt? De vraag dient gesteld te worden, want het bedrijf heeft zopas een rating gekregen van kredietbeoordelaars Moody's en Fitch. Met zo'n rating wordt het tot op een zekere hoogte makkelijker om obligaties uit te geven. Fitch kende een BBB+ rating toe en Moody's Baa1, telkens in de investment-gradecategorie.

BELGIË - De volgende uitgifte van staatsbons staat gepland voor 4 december 2022, liet het Federaal Agentschap van de Schuld weten. Er zal een staatsbon op 5 jaar (4 december 2022-2027) en een op 10 jaar (4 december 2022-2032) worden voorgesteld aan het grote publiek. De coupons zullen op dinsdag 22 november vastgelegd worden. De inschrijvingsperiode loopt van donderdag 24 november 2022 tot en met vrijdag 2 december 2022.

DUITSLAND - Volgend jaar gaat Duitsland zich heel vaak tot de beleggers wenden. Volgens Bloomberg zou de huidige regeringscoalitie volgend jaar de netto-overheidsleningen meer dan verdubbelen in het kader van de voorziene maatregelen om de impact van de energiecrisis te verzachten. Berlijn zou meer bepaald een nettobedrag van 45 miljard euro willen lenen.

PHOENIX GROUP - Gaat de Europese marktleider in de farmahandel gebruik maken van de toegenomen activiteit van de voorbije dagen op de primaire markt en de beleggers aanspreken? Enkele weken geleden wou Phoenix een emissie van 300 miljoen euro lanceren, klinkt het bij Bloomberg. De operatie werd toen uitgesteld "wegens de marktvoorwaarden".

VANTAGE TOWERS - Bij de lijst van mogelijke deals wijst Bloomberg op Vantage Towers, een dochter van Vodafone waar alle 83.000 zendmasten die de operator bezit en uitbaat in Europa, zijn ondergebracht. Vodafone heeft de helft van zijn belangen in het dochterbedrijf verkocht aan de Amerikaanse investeringsfondsen GIP en KKR. Bij de operatie worden de activiteiten van Vantage Towers op 16 miljard euro gewaardeerd. De twee Amerikaanse fondsen, die voorstanders zijn van overnames via schuldpapier, zouden de overname wel eens kunnen herfinancieren via de obligatiemarkt.

De volgende dagen kunt u bij Oblis terecht voor meer informatie over deze nieuwe obligaties.