Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Orange hengelt 750 miljoen euro binnen op obligatiemarkt

Telecomoperator Orange heeft 750 miljoen euro binnengehaald op de obligatiemarkt via een lening van 9 jaar. De coupon bedraagt 3,625% en de obligatie kan nu gekocht worden.

De recentste prijzen liggen in de buurt van 101,36% van de nominale waarde. Beleggers ontvangen dus een rendement van 3,45% voor deze lening in coupures van 100.000 euro met een looptijd tot 16 november 2031.

Standard & Poor's kleefde er een BBB+ rating aan vast in de investment-gradecategorie. Die rating ligt in lijn met die van de emittent zelf. Laatstgenoemde bezit immers een Baa1 rating bij Moody's en BBB+ bij Fitch Ratings, telkens bij de kwaliteitsemittenten.

"Actief balansbeheer"

De Franse groep preciseerde niet waarvoor de opgehaalde cash bestemd is. Hij beperkte zich tot de mededeling dat de operatie gezien moet worden "in het kader van een politiek van voorzichtig en actief balansbeheer".

Op zijn website zegt Orange dat het de bedoeling is de ratio tussen de nettoschuld en het brutobedrijfsoverschot op middellange termijn rond x2 te houden. Hierdoor kan de financiële stabiliteit en de investeringscapaciteit behouden worden.

Omzet van meer dan 42 miljard euro

Als netwerkoperator en "maker van digitale ervaringen" is de Franse groep aanwezig in 26 landen en bedient hij 286 miljoen klanten, waaronder 240 miljoen voor mobiele telefonie en 24 miljoen voor supersnel internet. Op 30 september 2022 had het bedrijf 62,6 miljoen huishoudens met fiber geconnecteerd (+15,2% op een jaar tijd). De helft daarvan in Frankrijk.

Orange telt 136.500 werknemers waarmee het in 2021 een omzet van 42,5 miljard euro behaalde, volgens de laatste jaarcijfers.

Uit de recentste kwartaalcijfers blijkt trouwens dat Orange in de eerste negen maand van dit jaar een omzet van 32,12 miljard euro boekte.

De groep Orange noteert op Euronext Parijs met een beurswaarde van bijna 26 miljard euro. We geven nog mee dat Orange Belgium (het vroegere Mobistar) op Euronext Brussel noteert met een beurswaarde van een miljard euro en een dochter is van de Franse onderneming die er bijna 75% van in handen heeft.