Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

PACCAR FINANCIAL (DAF) - De Amerikaanse vrachtwagenbouwer wordt op de obligatiemarkt in euro verwacht. Paccar wil namelijk het equivalent van 500 miljoen euro ophalen via nieuw schuldpapier met een uiterste vervaldag binnen drie jaar. Het aangegeven bedrag is het maximale bedrag. De nieuwe obligatie zal worden uitgegeven door de financiële dochter Paccar Financial Europe. Paccar stelt zichzelf voor als een ontwikkelaar en fabrikant van premiumvrachtwagens. Hij is meer bekend onder de merknaam DAF.

RAKUTEN - De Japanse koning van de e-commerce voert gesprekken met beleggers voor een lening van 500 miljoen dollar met een looptijd van twee jaar. De andere emissievoorwaarden zouden deze week bekendgemaakt worden. De onderneming heeft bij Standard & Poor's een BB+ rating in de speculatieve categorie. Rakuten vormt een ecosysteem met 80 verschillende activiteiten. Hierdoor is het bedrijf een quasi onmisbare speler op de mondiale technologiescène. Het is aanwezig in e-commerce, digitale content, fintech en telecom.

STAATSBONS - Deze week gaat België de Belgische particuliere belegger aanspreken. De start van de nieuwe campagne voor staatsbons is gepland voor nu donderdag 24 november en loopt tot en met vrijdag 2 december. Er wordt een staatsbon op 5 jaar (4 december 2022-2027) voorgesteld aan het publiek en een op 10 jaar (4 december 2022-2032). De coupons worden dinsdag 22 november 2022 vastgelegd.

SWEDISH EXPORT CREDIT - De Zweedse maatschappij voor exportkrediet is van zins tussen 500 miljoen en een miljard euro te lenen met een looptijd van vijf jaar. Swedish Export Credit is volledig in staatshanden en fungeert als exportkredietagentschap. Het heeft mooie ratings voor zowel schuldpapier in Zweedse kroon als in euro: AA+ bij Standard & Poor's en Aa1 bij Moody's.

NEDERLAND - Den Haag zou zich ook wel eens op de schuldenmarkt willen wagen met een primeur voor een Europees land: een lening waarbij de intrest afhangt van het respecteren van ESG-criteria (Environmental, Social and Governance, nvdr). Volgens verklaringen van het Nederlandse agentschap voor de schuld, die werden opgepikt door verschillende media, waaronder Bloomberg, zou Nederland effectief aan een dergelijke uitgifte denken. Dergelijke types van leningen zijn best wel populair bij ondernemingen, maar nog niet bij nationale overheden, geeft Bloomberg nog mee.

De volgende dagen kunt u bij Oblis terecht voor meer informatie over deze nieuwe obligaties.