Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Een hoog rendement met de perpetual van Scor in dollar

Scor, een Franse bedrijf dat opgenomen is in de wereldwijde top 5 van herverzekeringsmaatschappijen, heeft een actieplan gelanceerd om de winstgevendheid te herstellen. Een plan dat de beleggers als muziek in de oren klinkt.

De Franse groep, die zich bezighoudt met het "verzekeren" van verzekeraars, kondigde onlangs een nieuw kwartaalverlies aan, Dat was het derde op rij, waardoor het verlies over de eerste negen maanden van het jaar op een half miljard euro uitkwam

De oorzaak daarvan moet worden gezocht bij de steeds vaker optredende aan het klimaat gerelateerde rampen.

Na opnieuw een kwartaalverlies en een daling van het eigen vermogen met 13,8% tot 5,4 miljard euro, verlaagde Standard & Poor's de senior kredietrating van de herverzekeraar met één stap naar 'A+'.

Buiten dit kwartaalverlies bestrafte het agentschap ook meer in het algemeen 5 jaar van teleurstellende resultaten.

Aan de rating zijn stabiele vooruitzichten verbonden. Standard & Poor's merkt op dat het ingrijpen van het management waarschijnlijk de winstgevendheid in 2023 zal herstellen door een besparingsplan te combineren met een vermindering van de blootstelling aan natuurrampen.

Het bericht werd goed ontvangen, zodat het aandeel, dat sinds 1 januari 50% van zijn waarde verloor, vanaf het dieptepunt met 25% kon herstellen.

Een rendement van 12% voor de perpetual in dollar

Op de secundaire markt is de 5,25% achtergestelde eeuwigdurende obligatie fors onder pari verkrijgbaar tegen ongeveer 70% van de nominale waarde, waardoor het jaarlijkse rendement tot de call in 2029 12% in dollar bedraagt.

Op deze datum, als de groep de obligatie laat lopen, wordt de coupon variabel en berekend op basis van de 5-jarige Treasury Rate plus een premie van 2,37%.

De voorwaarden van de coupon zijn te raadplegen op de fiche van Oblis voor deze obligatie. Ze is overigens ook in onze selectie terug te vinden. 

De lening is verkrijgbaar in coupures van 200.000 dollar (ongeveer 140.000 dollar op basis van de huidige lage koers) en heeft een rating van 'BBB+' bij Standard & Poor's. Het eeuwigdurende en ondergeschikte karakter van deze obligatie verklaart het verschil in rating met die van de senior obligaties van Scor die een rating A+ hebben.

Wat moeten we weten over Scor?

Scor, opgericht in 1970, biedt oplossingen en diensten op alle gebieden die verband houden met risico’s, dit wat betreft levensverzekeringen (levensduur, overlijden, langdurige zorg, enz.) en schadeverzekeringen (natuurrampen, landbouw, industrie, transport, bouw, enz.) .

Op basis van deze activiteiten realiseerde het bedrijf in 2021 een omzet van 17,6 miljard euro en een nettoresultaat van 456 miljoen.