Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Groot succes voor nieuwe obligatie RCI Banque 4,125% 2025 per 1.000 euro

Op de schuldenmarkt volgden de voorbije dagen de emittenten zich in sneltempo op. Een daarvan is RCI Banque. De financiële poot van de Franse autoconstructeur Renault heeft zopas een lening van 750 miljoen euro uitgegeven met een looptijd van 3 jaar en een coupon van 4,125%.

De nieuwe obligatie is beschikbaar in coupures van 1.000 euro, wat ze toegankelijk maakt voor het grote publiek.

De operatie was trouwens een groot succes. Het orderboekje werd voor 1,6 miljard euro gevuld door 125 inschrijvers, klonk het bij RCI Banque. De vraag lag dus meer dan tweemaal zo hoog als het aanbod.

"Het succes van deze transactie vormt nogmaals het bewijs dat beleggers vertrouwen hebben in de financiële stabiliteit van de onderneming en ze daarom ook willen steunen", liet RCI Banque weten in een persbericht.

De obligatie RCI Banque met een vervaldag op 1 december 2025 en een coupon van 4,125% is op de secundaire markt van u aan 100,24% van de nominale waarde. Beleggers rijven dus een rendement van 4,04% binnen.

Standard & Poor’s beloont de nieuwe obligatie met een BBB- rating in de investment-gradecategorie.

RCI Banque & Mobilize Financial Services

RCI Banque is een van de zeven emittenten van Mobilize Financial Services, een 100%-dochter van de Franse autobouwer Renault. Ze is gespecialiseerd in financiering, dienstverlening, verzekeringen en andere activiteiten voor de merken van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

De oorspronkelijke naam was RCI Bank and Services, maar de dochtermaatschappij veranderde van commerciële naam en werd Mobilize Financial Services. Haar missie is de creatie van innovatieve financiële diensten die moeten helpen bij de transitie naar nieuwe, groenere mobiliteitsoplossingen.

In 2021 rondde Mobilize Financial Services, dat actief is in 36 landen en bijna 4.000 medewerkers telt, meer dan 1,4 miljoen financieringsdossiers (nieuwe en occasiewagens) af en bracht het 4,7 miljoen contracten (o.a. verzekeringen) aan de man. Volgens de recentste jaarcijfers realiseerde het vehikel eind december 2021 een resultaat voor belasting van 1,19 miljard euro.

Sedert 2012 heeft de groep in meerdere landen nog een bijkomende activiteit ontwikkeld, namelijk het aantrekken van deposito's. Eind december 2021 lag het nettobedrag van die binnengehaalde deposito's op 21 miljard euro, goed voor 47% van de nettoactiva van de onderneming.