Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Beleggers waarderen stijging verkopen en recordorderboek bij Jaguar Land Rover

Omdat de verkopen van Jaguar Land Rover in het laatste kwartaal van vorig jaar weer opveerden, verlaagden de beleggers hun eisen voor het aanhouden van de obligaties uitgegeven door deze Britse groep fors.

Sinds onze laatste update is de koers van de obligatie die loopt tot 2024 met een coupon van 2,20% met meer dan vijf punten gestegen tot 96,75% van de nominale waarde. Hierdoor daalde het rendement op jaarbasis tot onder 6%

De in 2028 aflosbare obligatie biedt anderzijds een rendement van meer dan 9%, gebaseerd op een koers van ongeveer 78% van de nominale waarde.

Deze twee obligaties, verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro, hebben een rating "B+" bij Standard & in de speculatieve categorie.

De bestellingen zijn in het voorbije kwartaal met 15% gestegen

Dankzij de sterke vraag naar zijn auto's, in combinatie met een verbetering van de toeleveringsketens van microchips, zag Jaguar Land Rover de verkopen in het afgelopen kwartaal met 15% op jaarbasis stijgen tot 79.591 eenheden.

De fabrikant, wiens catalogus stap voor stap migreert naar elektrisch, merkt op dat de verkopen voornamelijk zijn gestegen in de Verenigde Staten en op de binnenlandse markt, terwijl ze zijn gedaald in China als gevolg van de gezondheidsbeperkingen in dat land. In continentaal Europa zijn ze in mindere mate gedaald.

Terwijl het orderboek een recordaantal van 215.000 auto's bevat, verklaarde P.B Balaj, de financieel directeur van de groep die een portefeuille met twee merken controleert, afgelopen zomer dat de high-end luxesegmenten waarop JLR is gepositioneerd minder vatbaar zijn voor recessie in vergelijking met andere delen van de automarkt.

Het orderboek is sinds september met 10.000 eenheden toegenomen, onder impuls van nieuwe modellen zoals de Range Rover en Range Rover Sport maar ook de Land Rover Defender.

Samen zijn deze drie modellen goed voor maar liefst 74% van de nieuwe bestellingen.

De constructeur, die op 25 januari zijn financiële kwartaalresultaten zal rapporteren, verwacht ongeveer break-even te draaien tijdens het volledige boekjaar dat eind maart zal worden afgerond.  Hij rekent op een vrije kasstroom van ruim 400 miljoen pond (ongeveer 450 miljoen euro) over het voorbij kwartaal.

Het zal in ieder geval minder zijn dan het miljard pond aan vrije kasstroom waarop Tatar Morts, sinds 2008 eigenaar van JLR, had gerekend.