Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Een rendement van 3,90% voor de obligatie van Wendel in euro

Terwijl de koers een jaar geleden nog boven 110% stond, kan de obligatie van de investeringsmaatschappij Wendel die loopt tot 2027, nu worden gekocht aan minder dan 95% van de nominale waarde. Een prijs onder pari, wat de obligatie dus fiscaal aantrekkelijk maakt voor de Belgische spaarder.

Rating in de categorie Investment Grade

Wendel, dat zichzelf profileert als een van de allereerste beursgenoteerde investeringsmaatschappijen in Europa, wordt onder andere gevolgd door Standard & Poor's, dat deze lening verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro een "BBB" Investment Grade rating geeft.

De daling van de koers is vooral te wijten aan de bewegingen aan het rentefront en niet zozeer aan slecht nieuws dat de financiële kracht van het bedrijf zou hebben ondermijnd. De groep neemt belangen in bedrijven en heeft daarbij de ambitie om een actieve rol te spelen als aandeelhouder, dit via een meerderheidsbelang of toch alleszins via een voldoende groot belang.

Wendel bezit onder meer 35% van de aandelen van Bureau Veritas, een bedrijf gespecialiseerd in evaluatie, inspectie en certificering, evenals 24% van de specialist in vloeren en sportvloeren Tarkett.

Wendel heeft ook een belang van 19% in de infrastructuurgroep IHS Tower en is eigenaar van bijna alle aandelen van ACAMS, dat zich op focust om de kennis, vaardigheden en expertise van professionals in de strijd tegen financiële criminaliteit te verbeteren.

Wendel kan, indien nodig, ook bedrijven uit de portefeuille ondersteunen bij hun groei. Zo kondigde de holding begin van het jaar de aankoop van een belang van 15% in Tadaweb aan.

Tadaweb biedt OSINT-platforms (Open Source INTelligence) waarmee organisaties bruikbare informatie kunnen genereren terwijl de tijd nodig voor het onderzoek door de analisten wordt teruggebracht van weken naar minuten.

Op 17 maart publiceert Wendel de jaarcijfers.