Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

TDC NET - De Deense telecomoperator TDC Net wendt zich tot de beleggers met de emissie van een euro-obligatie voor een verwacht bedrag tussen 500 miljoen en een miljard euro. De fondsen moeten ten laatste in 2030 afgelost worden, binnen zeven jaar dus. De obligatie heeft het statuut van "sustainability linked bond" (SLB) wat betekent dat de eigenschappen (de hoogte van de coupon bijvoorbeeld) variëren in functie van het (al dan niet) behalen van vooraf vastgelegde duurzaamheidsdoelstellingen. TDC Net is actief in vaste en mobiele telefonie. Het bedrijf biedt ook internet aan via glasvezelkabel en 5G.

NORWEGIAN CRUISE LINE HOLDINGS - NCL Corporation, een dochter van Norwegian Cruise Line Holdings, staat op het punt de uitgifte van een lening van 600 miljoen dollar af te ronden met een coupon van 8,375% en een vervaldag in 2028. De inschrijvingsperiode zal op 2 februari afgesloten worden. Norwegian Cruise Line is een Amerikaanse rederij die cruiseschepen exploiteert met Florida als uitvalsbasis.

IQERA - Het Franse incassobureau is volgens Bloomberg van zins een lening uit te geven voor een minimumbedrag van 425 miljoen euro met een looptijd van vier jaar. De operatie moet gezien worden in het kader van de verkoop van de specialist in het innen van schulden door controlerend aandeelhouder private-equityfonds BC Partners. Iqera telt in totaal 2.400 werknemers in zijn tien sites die wereldwijd verspreid zijn.

TELECOM ITALIA - Telecommaatschappij Telecom Italia is gestart met de lancering van minstens 500 miljoen dollar aan obligaties om kortetermijnschulden te herfinancieren. De nieuwe obligaties zouden een looptijd van 5 jaar meekrijgen. De coupon wordt rond 7% verwacht, aldus Bloomberg.

OCP - Zal het Marokkaanse OCP de obligatiemarkt aanspreken? De vraag is terecht aangezien kredietbeoordelaar Moody's deze specialist in de productie van kunstmest en de winning van fosfaaterts een rating gaf. Het is namelijk voor het eerst ooit dat OCP een rating toebedeeld krijgt van Moody's namelijk Baa3 in de investment-gradecategorie, met een stabiele outlook. Wat betreft capaciteit is OCP de grootste producent ter wereld van meststoffen op basis van fosfaten. De activiteiten van het bedrijf zijn volledig geïntegreerd en het heeft exclusieve toegang tot ongeveer 70% van de fosfaatreserves die er wereldwijd beschikbaar zijn, klinkt het bij Moody's. In 2021 boekte OCP een omzet van 84.300 miljoen dirham (+/- 7,6 miljard euro).

De volgende dagen kunt u bij Oblis terecht voor meer informatie over deze nieuwe obligaties.