Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Rendement van 6% voor dollarobligatie Air Canada

Air Canada, dat is opgenomen in de top 20 van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, heeft verschillende obligaties in dollar uitstaan, waarvan er één met een looptijd van nog drie en een half jaar die momenteel wordt verhandeld rond 93% van de nominale waarde.

Omwille van de kleine coupures van $ 2.000 is deze obligatie ook toegankelijk voor kleine beleggers. Op basis van de huidige koers bedraagt het rendement op jaarbasis 6,14%.

Ze heeft een rating "BB" bij Standard & Poor's, zodat ze tot de categorie High Yield mag worden gerekend.

Zoals ook andere luchtvaartmaatschappijen heeft Air Canada zwaar geleden onder de pandemie. De luchtvaartmaatschappij kon echter op het hoogtepunt van de crisis profiteren van overheidssteun voor een bedrag van meerdere miljarden dollars.

Binnen enkele dagen worden de jaarcijfers verwacht, maar het bedrijf maakte eind oktober al melding van een bemoedigende gang van zaken.

Het bedrijf met hoofdzetel in Montreal sloot het derde kwartaal van het afgelopen jaar af met een bedrijfswinst van $ 644 miljoen, in combinatie met vaste operationele marge van 12,1 procent.

"Dit is het eerste kwartaal sinds het begin van de pandemie dat met een operationele winst werd afgesloten. We hebben trouwens over de ganse linie duidelijke verbeteringen vastgesteld in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden", aldus het management.

"De opbrengsten per passagier zijn ook verbeterd, wat heeft bijgedragen aan het compenseren van de stijging van de brandstofprijzen", zo stond in het financiële rapport te lezen.

In de top 20 van de wereld

Als mede-oprichter van het Star AllianCemd Network, de grootste groep van luchtvaartmaatschappijen ter wereld, is Air Canada ook de grootste luchtvaartmaatschappij in Canada en tevens de grootste aanbieder van reguliere binnenlandse passagiersdiensten, van grensoverschrijdend vliegverkeer met de Verenigde Staten en van internationale vluchten.

In 2019, het jaar vóór het Covid -tijdperk, transporteerden het bedrijf en haar regionale zakelijke partners meer dan 51 miljoen klanten naar meer dan 220 bestemmingen op zes continenten.

Voor het jaar 2022 verwacht het management 73% van de capaciteit van 2019 te hebben bereikt.

De groep zal haar jaarresultaten woensdag publiceren.