Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Analisten geven hogere koersdoelen voor Barco, Recticel, Argenx, DEME en Jensen

De jaarlijkse resultaten en de daarbij horende voorspellingen die de Belgische bedrijven in de afgelopen weken hebben gepubliceerd, hebben er toe geleid dat de zakenbanken en brokers hun koersdoelen voor verschillende aandelen met een notering op de Brussels Stock Exchange in positieve zin hebben herzien.

Kepler Cheuvreux geeft hoger koersdoel voor Barco

Kepler Cheuvreux bevestigde zijn koopadvies voor Barco en verhoogde zijn koersdoel voor de Belgische beeldvormingsspecialist, wiens koers vrijdagavond sloot op 27,2 euro, van 27 tot 31,75 euro. De broker ziet zodoende een potentieel van 14% voor dit aandeel dat binnenkort in de BEL 20 wordt opgenomen. Terwijl Barco zwaar werd getroffen door de gezondheidscrisis (onder andere door het sluiten van de bioscopen) en door de problemen in de supply chain, concludeert Kepler Cheuvreux dat het bedrijf een snelle groei liet optekenen zodra de gevolgen van de pandemie achter de rug waren. Met op de achtergrond nog heel wat kansen die grotendeels nog steeds onbenut zijn gebleven op het gebied van cinema, meeslepende ervaringen, beeldvormingsoplossingen voor de gezondheidssector en tools voor professioneel gebruik zoals Click Share. Kepler voegt eraan toe dat de bruto marge van 40% en de EBITDA marge van 13,7% gerealiseerd in 2022 de beleggers weer meer vertrouwen zullen geven. Hoewel de koers van het aandeel is opgeklommen tot het niveau van vóór Covid, is Kepler van mening dat een groot deel van de geschiedenis van de groei van de groep nog moet worden geschreven.

Degroof Petercam geeft koopadvies voor Argenx

Degroof Petercam heeft donderdag een koopadvies gegeven voor Argenx, het biotechbedrijf dat als een zwaargewicht in de BEL 20 mag worden beschouwd. Het koersdoel werd verhoogd van 391 tot 394 euro. Analist David Seynnaeve merkte op dat het aandeel werd blootgesteld aan winstnemingen na de publicatie van de resultaten begin maart. Daarnaast speelden ook de relatief voorzichtige voorspellingen van het management een rol in het verhaal. Degroof Petercam is echter van mening dat de fundamentals onder het bedrijf ongewijzigd blijven. Met de resultaten van de ADHERE studie voor chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie (CIDP) op komst, lijkt de tijd rijp om het aandeel te kopen. Deze zakenbank sluit bovendien een bod op het bedrijf niet uit.

ING is optimistischer over DEME

ING heeft dinsdag het koersdoel voor de maritieme Group DEME opgetrokken van 130 tot 140 euro, terwijl het koopadvies werd bevestigd. De analisten van de bank merkten op dat de operationele marge van deze specialist in baggeren en de installatie van windturbines op zee dit jaar 18,5 procent kan bereiken, wat meer dan verwacht is. Diezelfde analisten denken ook dat de marges van de bagger- en infrastructuurafdeling dit jaar zullen herstellen vanwege het hoge gebruik van hoppers. DEME profiteert van de vele offshore windprojecten die wereldwijd in voorbereiding zijn. Sommige van deze projecten zijn echter buiten Europa. Dit verklaart een zekere voorzichtigheid in de guidance van het bedrijf, aldus Hollestelle.

KBC Securities verhoogt koersdoel voor Jensen Group met drie euro

KBC Securities blijft na de publicatie van de cijfers koper van Jensen Group en verhoogt het koersdoel van 33 tot 36 euro. Dat komt voor deze fabrikant van industriële wassystemen op basis van de laatste slotkoers neer op een stijgingspotentieel van 13,5%.

KBC Securities merkte op dat bij de publicatie van de jaarcijfers van dit aandeel opgenomen in de BelSmall bleek dat zowel de omzet als de nieuwe bestellingen zich terug op hun activiteitsniveau van activiteit van vóór de gezondheidscrisis situeren. Dat gebeurde zodoende eerder dan verwacht. Wat nog belangrijker was is de aankondiging van de oprichting van een joint venture met Miura in Japan, waardoor Jensen de marktleider wordt op deze markt.

Kepler en Berenberg trekken beiden koersdoel voor Recticel op

Het koopadvies voor deze nu pure speler in schuimisolatie blijft bij Berenberg gehandhaafd, terwijl het koersdoel wordt verhoogd van 18 euro tot 20 euro. Volgens de broker kon Recticel stevige jaarresultaten voorleggen. Daarnaast stelde het bedrijf volgens Berenberg de beleggers gerust dat de verkoop van de schuimdivisie voor 656 miljoen euro vóór het einde van het eerste kwartaal zal worden voltooid. Dankzij deze verkoop wordt Recticel een bedrijf dat uitsluitend gespecialiseerd is in isolatie. Met 350 miljoen euro aan liquiditeiten in kassa beschikt het bedrijf over voldoende geld voor acquisities of om de aandeelhouders te belonen. Op korte termijn wordt Recticel volgens de broker inderdaad geconfronteerd met grote problemen op de bouwmarkt, maar de vooruitzichten op de lange termijn blijven aantrekkelijk. Vooral de Europese groene deal biedt kansen aan Recticel. Volgens Berenberg is het aandeel Recticel ongeveer 30 procent goedkoper dan Kingspan, de belangrijkste concurrent in de sector.

Kepler Cheuvreux handhaafde eveneens het koopadvies voor Recticel en verhoogde het koersdoel van 19 naar 20 euro. Deze broker is van mening dat na de verkoop van de schuimdivisie 5 tot 10 euro per aandeel zal worden gedistribueerd aan de aandeelhouders door middel van een kapitaalvermindering. De bouwbedrijven rekenen op een herstel van de markt in de tweede helft van 2023, wat zou moeten leiden tot een toename van het aantal bestellingen voor Recticel in de eerste helft van dit jaar.