Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Rendement van 4% voor euro-obligatie AB InBev

De obligatie van AB InBev met een coupon van 2,75% die loopt tot 2036, noteert momenteel aan 87,30% van de nominale waarde. Deze lening van de grootste brouwer in de wereld biedt zodoende een jaarlijks rendement van 4,02%.

Omdat ze verkrijgbaar is in coupures van 1.000 euro is ze ook toegankelijk voor kleine beleggers.

Bovendien is het dankzij de diensten van Goldwasser Exchange mogelijk om ze ex-coupon te kopen. Dat betekent dat er geen verlopen dagen aan intresten moeten betaald worden. De jaarlijkse coupon wordt op 17 maart aanstaande uitbetaald.

Met een omvang van 2,75 miljard euro garandeert deze obligatie voldoende liquiditeit op de secundaire markt. Met een rating "BBB+" in de categorie Investment Grade wordt ze door Standard & Poor's als solide beschouwd.

Schuldvermindering

AB InBev, dat op 1 maart zijn jaarcijfers bekendmaakte, kondigde aan dat het zijn schuld vorig jaar verder had afgebouwd.Op 31 december bedroeg die nog 69,7 miljard dollar.

De netto schuldratio werd zo teruggebracht van 4 × naar 3,5x de EBITDA, het bedrijfsresultaat.

Als gevolg van de overname van meer dan 100 miljard dollar van SABMiller in 2016, wordt de schuldafbouw bij de brouwer op de voet gevolgd door zowel de beleggers als door de ratingbureaus.

Het feit dat de brouwer zijn dividend met 50% heeft verhoogd tot 0,75 euro per aandeel voor het boekjaar 2022 zegt in dat verband veel over het vertrouwen van het management in zijn vermogen om de schuldafbouw voort te zetten", aldus Degroof Petercam.

Terwijl de eigenaar van de merken als Corona, Budweiser of Jupiler geruststelde met de afbouw van zijn schuld, zag het bedrijf vorig jaar ook zijn winst stijgen. De nettowinst bedroeg 6,09 miljard dollar voor 2022, tegenover 5,77 miljard een jaar eerder.

Voor het lopende boekjaar mikt de brouwer op een stijging van het bedrijfsresultaat met 4 tot 8% wat in lijn is met de prognoses, zo benadrukte analist Reginald Watson van ING.