Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Voeg een vleugje luxe toe aan uw portefeuille met de dollarobligatie Tapestry 3,05% 2032

Vandaag focussen we op een van de obligaties van Tapestry, de holding boven modemerken Coach, Kate Spade en Stuart Weitzman. We gaan het hebben over de obligatie met een restduur van 9 jaar waarvan de coupon zopas is uitbetaald.

De obligatie in kwestie gaat voor 81% van de nominale waarde over de toonbank. Dit tilt het rendement naar 5,80% op basis van een looptijd tot 15 maart 2032 en een coupon van 3,05%. De coupon wordt halfjaarlijks uitgekeerd (tweemaal 1,525%), telkens in de maanden maart en november. De opgelopen intrest die bij een eventuele aankoop op de secundaire markt moet worden opgehoest is dus beperkt tot nauwelijks enkele dagen.

Het zal u vast zijn opgevallen dat deze obligatie met een BBB- rating bij Standard & Poor's (investment-gradekwaliteit) fors onder pari noteert en op die manier fiscaal aantrekkelijk wordt voor de in België residerende belegger. Dit komt doordat de meerwaarde tussen de aankoopprijs en de aflossingsprijs vrijgesteld is van belastingen.

Coach, Kate Spade en Stuart Weitzman

De groep voor modeaccessoires en kledij werd opgericht in 1941 en heette tot 31 december 2017 Coach, naar de naam van zijn luxemerk dat gespecialiseerd is in lederwaren. Op die datum werd de naam veranderd in 'Tapestry' (wandtapijt in het Nederlands) om beter te passen bij de overgenomen merken Kate Spade (handtassen, confectiekledij, juwelen...) en Stuart Weitzmann (schoenen, sandalen, laarzen, overkneelaarzen...).  Bedoeling van deze strategie is de producten van de groep attractiever maken op de lucratieve markt van de dure handtassen en accessoires.

"Een tapijt bestaat uit talloze draden die tot één geheel zijn geweven. Net zoals wij", staat er op de website van de New Yorkse groep te lezen.

Jaaromzet van 6,7 miljard dollar

Tapestry baat 945 Coach-winkels uit in Noord-Amerika, Japan, China, Azië en Europa. Het merk wordt ook wereldwijd aan de man gebracht via groothandelaars. Verder bezit de groep 392 Kate Spade-winkels en 100 boetieks van het merk Stuart Weitzmann.

Met de drie merken samen boekte de groep Tapestry volgens de laatste jaarcijfers (de twaalf maanden die eind juni 2022 werden afgesloten) een omzet van 6,7 miljard dollar (+/- 6,25 miljard euro). In het persbericht heeft de luxegroep het over een omzet die 15% hoger ligt dan het boekjaar ervoor en 11% boven het precovidniveau.

De recentste kwartaalcijfers leest u hier. Ze werden op 9 februari bekendgemaakt en Tapestry maakte van de gelegenheid gebruik om zijn resultaatprognoses voor gans het lopende boekjaar op te trekken wegens "een operationele superprestatie" in het voorbije kwartaal.

Op Wall Street is het concern 9,7 miljard dollar (+/- 9,05 miljard euro) waard.