Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

eBay heeft coupon betaald, obligatie brengt jaarlijks rendement van 5,25% op

De wereldwijde specialist in online veilingen eBay heeft onlangs de halfjaarlijkse coupon uitbetaald van de obligatie die loopt tot 2031.

De obligatie in kwestie kan aan ongeveer 82% van de nominale waarde worden gekocht, waardoor het jaarlijkse rendement 5,25% bedraagt.

Verkrijgbaar in coupures van $ 2.000 is ze ook toegankelijk voor kleine beleggers. Ze heeft een rating "BBB+" bij Standard & Poor’s in de categorie Investment Grade.

Een koers fors onder pari en het beperkt aantal dagen aan verlopen intresten maakt deze obligatie vanuit fiscaal oogpunt interessant voor de Belgische ingezeten belegger.

Kwartaalcijfers positief onthaald op de beurs

Ebay, dat veel online verkoopsites controleert, maakte onlangs beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Met name met de winst per aandeel kon het bedrijf de verwachtingen kloppen. Die winst per aandeel kwam uit $ 1,11, terwijl de analisten maar op $ 1,07 hadden gerekend.

Ook de omzet klopte met $ 2,5 miljard de verwachtingen, terwijl anderzijds het bruto volume goederen dat op zijn verschillende platforms werd verkocht met 5% daalde met $ 18,4 miljard.

Jamie Iannone, de grote baas van Ebay, sprak over een goede start van het jaar voor het bedrijf, waarbij aan de verwachtingen met betrekking tot de belangrijkste financiële en operationele verplichtingen werd voldaan. Er werd tevens aanzienlijke vooruitgang geboekt wat betreft de objectieven op lange termijn.

Iannone benadrukte ook dat de groep het beter deed dan de concurrentie tijdens de verslagperiode, terwijl de expertise van eBay op het vlak van kunstmatige intelligentie de innovatie op het platform versnelt.

"Het eerste kwartaal toont de sterkte en duurzaamheid van onze wereldwijde markten en dat zelfs tijdens een periode van economische onzekerheid," voegde Steve Priest, financieel directeur van het bedrijf, er aan toe.

Voor het huidige kwartaal rekent eBay op een omzet tussen $ 2,47 en $ 2,54 miljard en op een aangepaste BPA tussen $ 0,96 en $ 1,01.

In 2022  kon eBay in een dalende e-commercemarkt niet tegen de stroom inroeien. Het boekjaar werd afgesloten met een bruto lagere omzet die op $ 73,9 miljard 15% lager uitkwam. Dat was zelfs minder dan in 2019, het laatste jaar voor de pandemie.