Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Inflatie duwt de Britse rente omhoog, 4,70% rendement op obligatie van EIB met AAA-rating

De rendementen op de Britse staatsobligaties zijn de afgelopen uren weer beginnen te stijgen, nadat de Bank of England voor de maand april een minder uitgesproken daling van de inflatie aankondigde dan was verwacht.

“De totale inflatie is jaar op jaar gedaald, van 10,1% naar 8,7%, maar dit is minder dan verwacht aangezien we hoopten op een percentage van slechts 8,2%.”, aldus CBC Banque Chief Economist Bernard Keppenne.

"Bovendien steeg de kerninflatie (gecorrigeerd voor de volatiele inflatie en voedselprijzen) van 6,2 procent in maart tot 6,8 procent in april, waardoor het rendement op staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar naar het hoogste niveau van de afgelopen maanden is gestegen".

Dat rendement bedraagt ​​nu 4,40% en dat op de staatsobligatie met looptijd van 10 jaar ruim 4,20%.

"Niet alleen is de totale inflatie minder vertraagd dan verwacht, maar de kerninflatie is gestegen tot het hoogste niveau in 31 jaar."

Met de inflatie op een dergelijk niveau zou de Bank of England haar rentetarieven tijdens haar vergadering van 22 juni met nog eens 0,25% moeten verhogen. Het is bovendien niet uitgesloten dat dit zal worden gevolgd door nog meer renteverhogingen".

De inflatiecijfers zijn in overeenstemming met wat gisteren werd waargenomen bij de publicatie van de PMI-indices, die met name prijsdruk in de dienstensector lieten zien.

Diezelfde conclusie werd ook getrokken door de analisten van de Japanse Bank Mitsubishi UFJ Financial Group, die van zeer slechte inflatiecijfers spraken die het VK onderscheiden van andere grote ontwikkelde economieën vanwege een ernstiger inflatieprobleem. De Bank of England zal onvermijdelijk de rente in juni en mogelijk ook nog in augustus verhogen.”

Wat waarschijnlijk de lichte daling van het Britse pond op de valutamarkt verklaart tot 1,15 euro. Het pond was met 2,5% gestegen sinds 1 januari.

Een jaarlijks rendement van 4,70% met een "Triple A" obligatie

Terwijl de rente op Britse staatsobligaties de afgelopen uren is gestegen, geldt dat ook voor andere in GBP luidende obligaties.

Onder andere de obligatie met looptijd tot 2028 van de Europese Investeringsbank (EIB), die de allerhoogste "AAA"-rating geniet, biedt nu een jaarlijks rendement van 4,70%, gebaseerd op een koers onder pari (verkrijgbaar in coupures van 1.000 pond).

Source

Le blog de Bernard Keppenne - CBC: Le doute sur un accord s’accentue