Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Alles over nieuwe dollarobligatie John Deere Capital Corporation 5,30% 2025

Het valt niet te ontkennen dat er weer veel activiteit is op de primaire markt. Van de recente operaties pikken we er die van John Deere Capital Corporation uit, een vehikel van de gelijknamige Amerikaanse groep die bekend staat om zijn landbouw- en werfmachines.

De nieuwe obligatie wordt al op de secundaire markt verhandeld waar ze aan 100,01% van de nominale waarde over de toonbank gaat. Beleggers rijven dus een rendement binnen van 5,3% op basis van een looptijd tot 8 september 2025 en een coupon van 5,30%. Die wordt halfjaarlijks, in maart en september, uitgekeerd met een eerste keer op 8 maart eerstkomende.

De lening is beschikbaar in coupures van 1.000 dollar (+/- 934 euro).

A rating behouden is een prioriteit

We geven nog mee dat de lening tegelijk met nog twee andere nieuwe obligaties werd gelanceerd. Met de drie samen oogstte de Amerikaanse groep 1,9 miljard dollar (+/- 1,77 miljard euro) op de schuldenmarkt. Het concern heeft trouwens ook een goede kredietrating: A+ (stabiele outlook) bij Fitch Ratings, A2 (positieve outlook) bij Moody’s en A (stabiele outlook) bij Standard & Poor’s.

Het behouden van een kwaliteitsrating, niveau A, is een prioriteit voor de fabrikant van landbouwmachines, zeker met het oog op het uitkeren van een dividend of de financiering van een terugkoopprogramma van eigen aandelen, schrijft het bedrijf op zijn website.

Verbeterde operationele context

De operatie op de primaire markt kwam er enkele dagen na de bekendmaking van de kwartaalresultaten van de groep. Deere & Company pakte uit met een nettowinst van 2,978 miljard dollar (+/- 2,78 miljard euro) voor het op 30 juli 2023 afgesloten derde kwartaal. Dit komt neer op 10,20 dollar (+/- 9,5 euro) per aandeel. Voor het kwartaal dat op 30 juli 2022 werd afgesloten bedroegen de cijfers 1,884 miljard dollar (+/- 1,76 miljard euro) als nettowinst en 6,16 dollar (+/- 5,75 euro) per aandeel. Deer kan blijven profiteren van gunstige marktcondities en een nog steeds verbeterende operationele context, verklaarde CEO John C. May in het persbericht.

De groep onderstreepte de grotere stabiliteit in de bevoorradingsketen, de adequate uitvoering van het businessplan en het beter in staat zijn om te beantwoorden aan de vraag en de klanten te bedienen.

Verhoogde resultaatprognoses

De vooruitzichten zijn goed. De Amerikaanse groep verwacht "opnieuw een jaar met uitzonderlijke verwezenlijkingen die grotendeels te wijten zijn aan de positieve fundamentals binnen de bouw en de landbouw". Meteen werden de jaarprognoses naar boven bijgesteld. Er wordt nu uitgegaan van een winst tussen 9,75 en 10 miljard dollar (9,10 en 9,342 miljard euro), tegenover eerder 9,25 tot 9,50 milljard dollar (8,64 tot 8,87 miljard euro).