Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Euro-obligatie RCI Banque 1,625% 2026 noteert aan 93,40%

De obligatie RCI Banque 2026 is met coupures van 1.000 euro ook toegankelijk voor kleine beleggers. Met de lage coupon en een koers aanzienlijk onder pari, waardoor ze fiscaal aantrekkelijk is, biedt ze heel wat voordelen.

Deze lening uitgegeven door de 100% Renault dochter kan dus worden gekocht tegen een koers van 93,40% van de nominale waarde, met een jaarlijks rendement op de vervaldag van 4,25%.

Gezien de coupon van 1,625% en de koers onder pari bedraagt ​​de Effectieve belastingvoet (E.B.V) berekend door Goldwasser Exchange slechts 11%. De verschuldigde belasting is dus beperkt.

Eén van de risico's die aan deze belegging verbonden is, is de "BBB-"rating van Standard & Poor’s. Dat is nog steeds een investment grade rating, maar slechts één graad hoger dan de speculatieve categorie. De vooruitzichten voor de rating zijn stabiel.

Krediet aan particulieren

De activiteiten van RCI Banque, opererend onder de commerciële merknaam "Mobilize Financial Services", omvatten autofinanciering en -diensten voor de klanten en de netwerken van de Renault groep (Renault, Renault Samsung Motors, Dacia), de Nissan groep (Nissan, Infiniti, Datsun) en ook Mitsubishi Motors in Nederland.

Deze dochter van Renault sloot het eerste halfjaar af met een stijging van 10,8% van de toegekende financieringen. Die financieringen hadden in totaal betrekking op 646.739 dossiers, een stijging van 7,4% ten opzichte van de eerste helft van 2022. Het bedrag aan nieuwe financieringen bedroeg 10,4 miljard euro.

Met een stijging van ruim 10% kwam de winst vóór belastingen uit op 487 miljoen euro. Het bedrijf herinnerde er in het halfjaarrapport aan dat de eerste helft van vorig jaar werd gekenmerkt door een voorziening voor de afschrijving van het belang in JV RN Bank in Rusland.

De groep merkt op dat de Alliance merken, na twee jaar gekenmerkt door tekorten aan halfgeleiders, in 2023 een terugkeer naar normaal te zien gaven zowel wat betreft het aanbodniveau als de groei van hun omzet.