Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Coupon van 6,25% voor inaugurele lening van Boels Topholding BV

Boels Rental komt langs de grote poort binnen op de obligatiemarkt. De verhuurder van machines en gereedschap heeft met succes 400 miljoen euro opgehaald. Wij geven u de uitgiftevoorwaarden en de eerste koersen van de obligatie op de secundaire markt.

De lening werd eigenlijk uitgegeven door Boels Topholding BV, een dochteronderneming van het Nederlandse Boels Rental. De nieuwe obligatie loopt tot 15 februari 2029 en draagt een coupon van 6,25%. De minimale coupure bedraagt 100.000 euro.

Coupon halfjaarlijks uitbetaald

Bij de eerste handel op de secundaire markt kan de obligatie Boels Topholding BV 6,25% 15/02/2029 aangekocht worden aan 100,17% van de nominale waarde, goed voor een rendement van 6,21%.

De coupon wordt halfjaarlijks uitbetaald (een eerste keer op 15 februari 2024). Zoals u in de obligatiefiche kunt lezen, heeft de emittent zich het recht voorbehouden de lening vervroegd terug te kopen. Hij kan zijn schuld bijvoorbeeld op 15 november 2025 terugbetalen aan 103,125% van de nominale waarde.

De obligatie bezit een BB rating bij Standard & Poor’s en Ba3 bij Moody’s, telkens in de high-yieldcategorie.

Aanhoudende vraag

De operatie maakt integraal deel uit van Boels Rentals diversificatiestrategie op het gebied van financieringsbronnen en schuldenbeheer, liet het Nederlandse bedrijf weten na de operatie. Het gaat ook prat op de duidelijke interesse van de marktspelers, zeker aangezien "de orders van beleggers ruim het bedrag van de transactie overschreden".

Familiebedrijf

Het in 1977 opgerichte Boels Rental is momenteel een van de grootste verhuurders van machines en gereedschap in Europa. Het bedrijf wordt nog steeds geleid door de oprichtende familie, die tevens de enige aandeelhouder is, en is actief in 18 landen. Het telt 7.200 werknemers.

De groep verhuurt machines en materiaal voor onder andere de bouw en de tuinbouw, hijskranen, transport (van materiaal) en boringen. Boels bedient de bouwindustrie, kmo's, particulieren enz.

Volgens de laatste jaarcijfers boekte Boels Rental in 2022 een omzet van 1,5 miljard euro.