Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

De 3 meest verhandelde obligaties bij Goldwasser Exchange

Ontdek hier de obligaties die deze week het meest verhandeld werden door de klanten van Goldwasser Exchange, op basis van het aantal uitgevoerde operaties (*) via ons onlineplatform. U kan een gedetailleerde fiche van de top 3-obligaties terugvinden in onze selectie.

Bundesobligation 0% 18/10/2024 in EUR

Duitsland neemt de koppositie in van ons klassement met zijn staatsobligatie met een restduur van iets meer dan een jaar. De obligatie die werd uitgegeven in een periode van zeer lage rentes noteert momenteel onder pari aan 96,33% van de nominale waarde, goed voor een rendement van 3,49%. Daarnaast maakt de combinatie van een prijs die duidelijk onder pari ligt en een coupon van 0% de lening fiscaal aantrekkelijk voor de in België residerende belegger. We geven ook nog mee dat Duitsland een van de zeldzame landen is met een triple A rating bij de drie grote kredietbeoordelaars Standard & Poor's Global, Moody's en Fitch Ratings. Triple A is de best mogelijke rating bij die drie ratingbureaus.

KFW 4,25% 29/09/2028 in NOK

Plaats 2 gaat eveneens naar een Duitse emittent, namelijk de Kreditanstalt für Wiederaufbau (afgekort KfW) of Kredietinstelling voor de heropbouw. KfW is eigenlijk een staatsbank naar Duits recht en hoort bij de vijftien grootste Duitse banken. Met langetermijnleningen aan voorkeurstarieven ondersteunt ze KMO's en start-ups. Om zijn operaties te financieren richt de financiële instelling zich geregeld tot de obligatiemarkt in euro of andere valuta, zoals ook recent gebeurde met de nieuwe obligatie in Noorse kroon. De obligatie in kwestie heeft een looptijd tot 29 september 2028 en een coupon van 4,25%. Ze noteert op de secundaire markt aan 99,7% van de nominale waarde, wat een rendement oplevert van 4,31%. De coupure bedraagt 10.000 Noorse kroon (+/- 876 euro).

Toyota Motor Credit 5,25% 11/09/2028 in USD

De Japanse autobouwer Toyota sluit ons podium af met een obligatie die werd uitgegeven door de financiële poot Toyota Motor Credit. Een vehikel dat er voor zorgt dat het moederbedrijf zijn commerciële activiteiten kan ontplooien. Het biedt financieringsoplossingen voor de concessiehouders van Toyota en Lexus (financiering van de voorraden, de gebouwen, het werkkapitaal...) en voor de klanten van de groep (kredieten, leasing...). De nodige cash wordt vooral op de schuldenmarkt gehaald, vandaar dat Toyota Motor Credit geregeld actief is op de primaire markt. De recentste uitgifte viel duidelijk in de smaak van de beleggers. De obligatie biedt een coupon van 5,25% voor een uiterste vervaldag op 1 september 2028. Ze kan op de secundaire markt aangeschaft worden aan 100,04% van de nominale waarde, wat een vergoeding van 5,24% oplevert.

*De rangschikking komt overeen met de meest verhandelde obligaties (in aantal transacties) bij de beursvennootschap Goldwasser Exchange in de afgelopen zeven dagen. Bij een ex-aequo is het volume dan wel doorslaggevend. Obligaties die in promotie staan worden niet opgenomen in de hitparade.