Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Waarom Cowen een stijgingspotentieel van 18% ziet voor AB InBev

Cowen begon AB InBev vorige week te volgen met een koopadvies voor het aandeel en een koersdoel van 63 euro. De New Yorkse broker mikt dus op een 18% hogere koers voor het Bel20 aandeel, dit tegen de achtergrond van een slotkoers van 53,3 euro.

Positievere trends in 2024

Cowen rechtvaardigt zijn optimisme in het licht van de dominante positie van 's werelds grootste brouwer in Zuid- en Midden-Amerika, met bovendien een marktsituatie die zich stabiliseert in de Verenigde Staten.

“De omzetdaling in de Verenigde Staten is nu wel verwerkt en vertoont geen tekenen van een verdere verslechtering”, merken de analisten van de broker op. Zij zijn van mening dat volgend jaar de trends op de markt zullen verbeteren.

Een filmpje op Instagram in april met influencer en transgender Dylan Mulvaney met een Bud Light in de hand leidde tot een boycot van dit merk door conservatief Amerika, met als gevolg een daling van 10% in volumes en omzet in Noord-Amerika.

Cowen verwacht ook dat de marges in Midden- en Zuid-Amerika zich zullen herstellen naarmate de grondstoffeninflatie afneemt.

Hij voegt eraan toe dat in deze twee regio's de groei van de bierconsumptie sterker is dan in de Verenigde Staten.

De broker verwacht ook dat de grondstofkosten in 2024 dalen en de operationele marges zich zullen herstellen. Dat op de eerste plaats in Brazilië, waar ongeveer de helft van de grondstoffen en verpakkingen wordt geïmporteerd en in Amerikaanse dollar betaald.

Daarnaast ontving de brouwer nog extra steun van de trust die de fondsen beheert van de liefdadigheidsorganisatie van het echtpaar Bill & Melinda Gates. Die trust kocht voor 100 miljoen dollar aan AB InBev aandelen.

Een jaarlijks rendement van 3,60%

Op de secundaire markt noteert de obligatie van AB InBev die loopt tot 2028 onder pari aan een koers van 93,30% van de nominale waarde, waardoor het jaarlijks rendement 3,60% bedraagt.

Deze obligatie, verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro, heeft een investment grade “A-” rating bij Standard & Poor’s.